Kamperen in Frankrijk - een verslag

 3 Maart 2014   Peter

Voor de zoveelste keer hebben wij weer een stacaravan geboekt. Deze keer opnieuw in Frankrijk, terwijl we vorig jaar in Spanje gezeten hebben en daarvoor in Italie. De autoreis met Chantal van nu acht is gelukkig nooit een probleem, want met wat boeken en CD's houdt ze het uren vol. Regelmatig pauze is wel een voorwaarde, maar dat is voor ons ook al vakantie.

De reis viel dit jaar best mee. Nauwelijks file omdat we een slimme route op een slimme tijd genomen hebben. De heenweg heeft Chantal maar 5 uurtjes geslapen en de terugweg ook, dus dat was niet veel. Ze kwam dan ook behoorlijk moe aan op de plaats van bestemming en heeft de eerste dag de hele middag geslapen. We stonden er versteld van hoe ze ondanks zo weinig slapen zo lief kon zijn! Trouwens, we hebben de hele vakantie geroepen wat een ontzettend geweldig lieve dochter we hebben.

De camping was groot en mooi. Onze stacaravan was heel nieuw en ook heel luxe, met een eigen douche en aparte wc erin. Dat was een aangename verrassing. Onze dochter had gelijk de eerste dag al een vriendje gevonden. Willem, die 1 augustus ook 8 jaar wordt. Ze hebben de hele week wat afgespeeld hoor. Echt genieten om die twee samen te zien. Ze kwamen op het laatst ook voor elkaar op als iemand wat van hun speeltjes afpakte in het zwembad. Zo leuk! Ze liepen echt hand in hand naar't bad toe - hahahaha...eerste liefde?

De ouders van Willem waren ook hele leuke mensen uit Amersfoort. We hadden gelijk goed contact en hebben 's avonds de nodige pilsjes en sangria gedronken met elkaar. We waren bijna buren dus konden lekker de intercom naar elkaar meenemen. Een leuke bijkomstigheid. Chantal vond het allemaal geweldig en was de hele vakantie vrolijk en enthousiast.

De omgeving is schitterend. De Camargue is geweldig mooi met flamingo's en wilde paarden. Het stadje bleek één fantastisch winkelcentrum te zijn met tientallen straatjes vol winkeltjes en restaurantjes. Ook het strand is prachtig met een hele leuke boulevard en helemaal te gek voor opgroeiende kinderen. Het loopt namelijk een heel groot stuk door met laag water dus Chantal kon een heel eind lopen voordat het diep werd. We zijn wel wat vaker naar het zwembad geweest want dat vond ze toch echt veel leuker.

Ik vond het overigens ook heerlijk om de auto bij je te hebben. Het grote voordeel van een autovakantie. Je rijdt heel makkelijk even ergens naartoe en ook naar't verderop gelegen strand was het heel fijn om niets te moeten slepen. Dat heb je natuurlijk niet als je een vliegvakantie boekt.



Anderen lazen ook onze blogs over  campingverslagkamperenfrankrijkbeleving