Handdoekjeleggen

 15 Juni 2015   Femke

We kennen ze allemaal. Van die mensen die voor dag en dauw opstaan om een ligbedje te reserveren aan het zwembad. Die het bedje urenlang bezet houden met hun handdoek, om vervolgens zelf op excursie te gaan en er laat in de middag pas gebruik van te maken. Ze zouden geweigerd moeten worden, zulke mensen. Op campings, hotels, op de Route du Soleil en in het vliegtuig. Want zij die doen aan handdoekjeleggen, zijn onze grootste bron van vakantie-ergernissen. Maar niet lang meer!

Groen en geel in plaats van rood of bruin…

Meer nog dan aan lange wachtrijen voor de douane, bouwwerkzaamheden op de plek van bestemming, krijsende kinderen en geen of slechte wifi, ergeren we ons aan de ligbeddenrace die om 6 uur ’s ochtends van start gaat. Uit onderzoek van Zoover vorig jaar blijkt dat meer dan 73% van de Europese vakantiegangers zich groen en geel ergert aan de onbemande gereserveerde ligbedden. De resultaten van het onderzoek creëerden tot nu toe vooral bewustwording bij de eigenaren van hotels, campings en appartementencomplexen. Ze gingen aan de slag met wat tips, zoals het zwembad pas om 9 uur open gooien, het gebruik van speciale hotelhanddoeken en een digitaal reserveringssysteem. Een echte oplossing voor het probleem was er echter nog niet. Totdat het Schijndelse bedrijf Madrene met de parkeerschijf 'Sunbreaker' op de proppen kwam! Een een gouden idee , als je het ons vraagt.

sunbreaker.nl


Parkeerschijf voor ligbedden

De bedachte sunbreaker.nl is een parkeerkaart voor op vakantie. De ligbedparkeerkaart gaat zorgen voor minder ruzies, scheldkanonnades, vechtpartijen en maagzweren. Wat nou naar binnen stormen als het zwembad opent? Of urenlang wachten om uiteindelijk uitgeput en bezweet een vrije strandstoel te claimen? Met deze parkeerschijf is de ligbeddenterreur verleden tijd. Hij werkt precies zoals de parkeerschijf voor je auto. Zet gewoon de wijzer op de juiste tijd en je kunt een uur wegblijven. Ben je na dat uur nog niet terug? Dan mag iemand je bedje innemen. Simpel en doeltreffend!

Van probleemgebied naar sunproof relaxplek

Tot nu toe liggen er zeker 500 sunbreakers klaar voor het zomerseizoen. Zoover heeft enthousiast gereageerd op de zonneschijf en verwacht dat er zeker hotels zijn die het systeem gaan invoeren. Wij van Huurtent duimen in elk geval voor de sunbreaker. Veel zwembaden op drukke campings en vakantieparken in Frankrijk, Italië en aan de Spaanse kust zouden in één klap veranderen van probleemgebied naar sunproof relaxplek. Wij laten die ‘gereserveerd’-handdoek met onze naam erop maar eens thuis deze zomer. Eens zien of we door dit gouden idee gebronsd van vakantie terugkomen.

Meer lezen over de sunbreaker? Klik hier: sunbreaker.nl


Anderen lazen ook onze blogs over  belevingcampingkamperennieuwsvakantie