De meeste vakanties lopen soepel. Maar soms...

 9 Juli 2015   Ruud

De meeste vakanties lopen soepel. Een voorspoedige reis, een mooie omgeving, quality time met je gezin en culturele uitstapjes maken een vakantie leuk en geven je veel energie. Gelukkig maar. Helaas loopt het soms anders...

Courier, reisorganisatie en camping
Met problemen en klachten voorafgaand aan de reis overleg je natuurlijk met de reisorganisatie waar je geboekt hebt. De contactinformatie staat in de bevestigingsmail (indien je die krijgt) en in de reispapieren.
Als er ter plekke iets is, dan zijn er vaak de couriers, die de reisorganisatie vertegenwoordigen en de ontvangst meestal voor hun rekening nemen. Ook de campingreceptie is een aanspreekpunt voor zaken tijdens de vakantie. Als er iets mis is met de accommodatie neem dan meteen actie, want de irritaties blijven en achteraf kan er vaak niets meer gecorrigeerd worden.

SGR – Stichting Garantiefonds Reisgelden
Je hebt een vakantie geboekt en de reisorganisatie raakt in financiële problemen of gaat failliet. Weg vakantie. Weg geld. Het zal je maar gebeuren.

Maar als je geboekt hebt bij een reisorganisatie aangesloten bij de SGR dan is je reisgeld in ieder geval veilig. Je betaalt er wel een premie voor bij het boeken, maar het is een extra zekerheid bij een boeking. Check SGR deelname.

Geschillencommissie Reizen
Je hebt serieuze klachten over het verblijf, de accommodatie of andere afspraken die te maken hebben met de boeking. Uiteraard zul je eerst met reisorganisatie overleggen over een oplossing, maar soms kom je er samen niet uit. In dat geval kun je de Geschillencommissie Reizen inschakelen via www.degeschillencommissie.nl. Zij kunnen je alleen helpen als de betreffende reisorganisatie is aangesloten bij de ANVR. Dit kun je controleren via de website van de ANVR: Controleer Lidmaatschap.
Is de reisorganisatie niet aangesloten bij de ANVR, dan zul je naar de rechter moeten stappen. Een rechtsbijstandsverzekering kan je daarbij helpen.

Tenslotte
Het klinkt allemaal wat dreigend, maar veruit de meeste kampeervakanties zijn fijne vakanties met heel weinig of geen problemen. En als er zich iets voordoet? De meeste kampeervakantie-organisaties zijn erg oplossingsgericht, de grote ook al dankzij het lidmaatschap van de ANVR en deelname aan SGR, en de kleinere ook door de persoonlijke inzet en aandacht. Het enige wat echt niet te verhelpen is, is soms het weer...



Anderen lazen ook onze blogs over  algemeentipsvakantie boekenvakantie