Camping Birkelt: topcamping op korte afstand van Nederland

 3 Januari 2017   Huurtent

In het oosten van Luxemburg, niet ver van Larochette ligt de 5 sterrencamping Birkelt. Het Mullerthal in de Luxemburgse Ardennen, ook wel “klein Zwitserland”genoemd, heeft veel te bieden. Mooie wandel- en fietstochten kun je zo vanaf de camping plannen. Deze kindvriendelijke camping, midden in een groot bos, ligt op korte afstand van Nederland.

Zwembad Camping Birkelt


Vanaf de camping kun je veel ondernemen, wandelen of hiken langs uitgezette paden en sportief fietsen. Of bekijk en bewonder een van de watervallen zoals de Schiessentumpel. Ook heel leuk een bezoek met de kleine prinsjes en prinsesje aan de de kastelen Vianden, Bourscheid of Beaufort! Een van de wandeltochten is onze favoriete route: de tocht tussen Echternach en het dorpje Berdorf. Tijdens deze route zul je versteld staan van alles wat je onderweg tegenkomt, beekjes, dalen, rotsen, spelonken en rotskloven.

Wandelen van Echternach naar Berdorf


Maar ook op de camping zelf is genoeg vertier. Je kunt een fijne plons nemen in het verwarmde zwembad. Dit zwembad kan deels of geheel overdekt worden, wel zo fijn bij minder weer.

Overal op de camping wordt aan de jongste bezoekers gedacht. Zo is er een mooie nieuwe overdekte speeltuin en kunnen zij met hun ouders een rondje mini-golf doen. Ook is er op de camping een enthousiast Nederlandstalig animatieteam. Kids zullen zich hier geen moment vervelen, en zijn deze vakantie het zonnetje op de camping. Ook als die zon er een keer niet is....




Anderen lazen ook onze blogs over  camping onder de zoncampingLuxemburgvakantietips