Altomincio Family Park: kinderen in de hoofdrol!

 2 Januari 2017   Ruud

Altomincio Family Park ligt aan de populaire zuidkant van het Gardameer, een klein stukje buiten de drukte van de kust in een groene omgeving. Het is een echte camping onder de zon, een middelgrote terrassencamping met een groot aquapark.

Kinderen in de hoofdrol!

De camping is uitermate geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Alles op de camping is aangelegd met het oog op de jongste kampeergasten. Er zijn zelfs kindertoiletgebouwen!

Zo heeft het lagunebad een ondiep verwarmd kinderbad met een zachte bodem, er is genoeg vermaak in de Miniclub, iedere avond spektakel in de arena, schminken, minidisco. Het animatieteam met de mascotte “Froggy” zijn professionals in het vermaken en begeleiden van de kinderen.

De camping is uitermate kindveilig. De camping is autovrij en er is 24 uur per dag bewaking. Je kunt bij de receptie altijd terecht als er iets is.
Het restaurant heeft een speciaal kindermenu, en na afloop ga je een ijsje halen bij ijssalon Froggy.

Ook een aanrader: een dagje weg naar Gardaland, een superpretpark met wel 50 verschillende attracties.

Op Altomincio Family Park zijn veel verschillende typen stacaravans te huur bij diverse organisaties, van basic uitvoeringen tot superdeluxe Glamping-style uitvoeringen met airco en terras met loungebanken.

Altomincio Family Park


Toeristentrekpleister: Sirmione

Je zit hier ook dichtbij Sirmione, een mooi plaatsje op het langwerpige schiereiland dat vanaf de zuidkust het Gardameer insteekt. Het stadje is te bereiken via één weg en er is een grote parkeerplaats net buiten de stad. Als je goed ter been bent is het een tip om al een heel stuk vóór Sirmione te parkeren, gratis, en je blijft buiten de drukte. Je loopt langs het water in 15 minuten naar de toegangspoort van de stad.

Het Romeinse Castello Scaligero dat je bij binnenkomst passeert is meteen al een fotomomentje. Het stadje zelf is echt toeristisch, met veel winkeltjes, restaurants en ijssalons. Op de noordelijkste punt van het schiereiland vind je nog ruïnes.

Sirmione -Castello Scaligero


Altomicio Familiy Park is onderdeel van de Italiaanse Elite Club Vacanze campinggroep, waartoe ook de bekende campings Norcenni Girasole Club, Park Albatros en Fabulous Camping Village behoren.


Anderen lazen ook onze blogs over  camping onder de zonGardameerItaliëstacaravanbabykinderen